لوردوز
پوسچر لوردوز در ژیمناستهای جوان، زنان باردار و افراد با شکمهای بزرگ دیده میشود. با نگاه کردن به تصویر زیر، متوجه میشوید که عضلات شکم کشیده و ضعیف و عضلات پشت کوتاه و سفت شده اند. این امر باعث میشود به دیسکهای کمری و مفصلهای فاست فشار زیادی وارد شود و عضلات این ناحیه فعالیت زیادی (Over Active) داشته باشند.
اغلب افراد برای حمل اشیا سنگین به اشتباه از عضلات کمری استفاده میکنند که این امر باعث میشود عضلات این ناحیه را بیشتر از حالت حمل درست در تنش قرار دهیم؛
به عنوان مثال، هنگام حمل اجسام سنگین برای حمایت از ستون فقرات باید به جای استفاده از باز کننده های ستون فقرات، از شانه و تثبیت کنندههای کور (عضله عرضی، عضلات کف لگن و مولتی فیدوس) استفاده کنیم.
یک ویژگی مشترک در کسانی است که دچار لوردوز شدهاند، ایجاد تنش غیرضروری در نواحی پایین ستون فقرات می باشد که باعث سفتی و بیحرکتی در این ناحیه میگردد.
داشتن لوردوز یک امر طبیعی در ناحیه لومبار می باشد اما اگر این منحنی بیش از حد مجاز باشد، لگن در یک شیب قدامی قرار گرفته و این موقعیت لگن موجب کوتاه شدن فلکسورها و همسترینگ کشیده و بلند می شود.
تمرینات پویا کمک قابل توجهی به شما خواهد کرد تا این مشکلات را اصلاح کنید؛ اما مراقبت قسمتهای سفت شده در ناحیه لومبار ستون فقرات باشید و بهتر است این حرکات را به ارامی و مرحله به مرحله اجرا کنید تا از هرگونه اشتباه جلوگیری شود.
مشکلات افراد مبتلا به لوردوز:
- ضعف عضلات سرینی یا عضلات گلوتئال
- فعالیت بیش از حد همسترینگ
- کوتاهی فلکسورهای هیپ
- عضلات ضعیف شکم بخصوص عضله مایل خارجی
- کوتاهی در بازکنندههای ستون فقرات
توصیه هایی برای حل این مشکلات:
- تقویت عضلات شکم و سرینی
- افزایش کنترل ستون فقرات جهت کاهش لوردوز و افزایش تحرک (تحرکپذیری)
- افزایش طول در فلکسورهای هیپ
- کشیدگی در بازکننده های ستون فقرات
حرکات پیشنهادی برای این ناهنجاری:
- Supine set position
- Pelvic tilts
- Knee drops
- Hamstring stretch
- Shoulder bridge
- Abdominal preparation
- Seated ” c” curve
- Seated spine twist
- All fours: cat pedals, cat ‘s tail
- Shell stretch
- Hip flexor stretch
- Arm floats
- Monkey squat
ممنونم از مطالب مفید و زیبای شما
از درگاه خداوند تبارک و تعالی،توفیق روزافزون شما را خواستاریم